Over ons

IJshockeyteam Nijmegen Knights – oorspronkelijk Nijmegen Puckers – is in 2007 opgericht door begeleiders en ouders van leden van Logo classic met hoofdde Vereniging Jeugdijshockey Nijmegen (VJN). In de eerste jaren viel het team onder de VJN, maar sinds medio 2013 zijn de Knights een zelfstandige vereniging.

Inmiddels bestaat het team uit een divers gezelschap van spelers met verschillende achtergronden. Sommige spelers spelen al jaren ijshockey (of hebben vroeger in de jeugd gespeeld) en sommige leden spelen pas sinds relatief korte tijd. In tegenstelling tot andere verenigingen bieden wij wel plaats aan beginnende ijshockeyers, zowel dames als heren. Vereiste is wel dat men redelijk kan schaatsen. Hiernaast is de minimale leeftijd 20 jaar. Het doel van de Knights is om wekelijks met elkaar te ijshockeyen op een manier dat iedereen op zijn eigen niveau bezig kan zijn en verder kan ontwikkelen als ijshockeyer. Hierbij staan gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel.

Trainingen & wedstrijden
De trainingen vinden plaats in het Triavium. Trainingen zijn doorgaans op de zondag van 21:45 tot 23:00 of van 22:15 tot 23:30. Er wordt getraind van medio september tot april. Door het jaar heen kunnen er oefenwedstrijden of extra trainingen gepland worden. Men kan alleen meetrainen wanneer men beschikt over een volledige uitrusting. Normaliter bestaat de training ca. 45 minuten uit oefeningen en ca. 30 minuten partijvorm.

Op trainingen en wedstrijden zijn aangepaste regels van toepassing. Hier kan je de aangepaste regels vinden zoals die van toepassing zijn op de U12, vrouwen en recreanten ijshockey.

Lidmaatschap & contributie
Het (trainings) Knights-lidmaatschap is 250 euro voor een speler.  Voor een goalie is dit bedrag de helft. Voor dit bedrag train je wekelijks een uur en 15 minuten. Bij extra trainingen en/of wedstrijden kan er een aanvullend bedrag gevraagd worden. Mocht je lid willen worden van de Knights dan train je eerst een paar keer (aaneengesloten) op proefbasis mee. Na deze trainingen wordt door de Knights beoordeeld of je in de ploeg past en prospect lid mag worden. Wil je een keer meetrainen dan kun je contact opnemen met het bestuur via info@nijmegen-knights.nl
Het bedrag is 10 euro per training.

Dresscode
Probeer bij het aanschaffen van een uitrusting rekening te houden met de teamkleuren van de Knights, dus bij voorkeur een zwarte helm en zwarte broek.