Nijmegen Knights – Rusty Blades Leiden 4- 3

knights-leiden_oktober_2016ZATERDAG 22-10 (door Kings of Beer)

Gisteravond debuteerde Kings of Beer met eerste wedstrijd van deze uit trainingsteams bestaande wedstrijd poule. De locatie waar dit plaatsvond was ijsbaan Travium te Nijmegen, alwaar thuis team Nijmegen Knights het opnam tegen Rusty Blades uit Leiden. We konden ons geen betere kick off wensen dan met deze twee teams, die tevens de grondleggers zijn van de Kings of Beer!

In verband met een lage opkomst, was de goalie van de Leidse kant in dit geval Knight Ronald, die als gelegenheids Rusty Blade meedeed. Dit viel mede ten deel aan Raymon Pouwels, ook een Knight en tevens debuterent in zijn allereerste wedstrijd ooit, uitkomend als defense.

De eerste periode leek voorbij te vliegen, Nijmegen schoot de eerste puck in de goal en nam de leiding in de wedstrijd. Beide teams speelden sterk en de wedstrijd was spannend, waarbij diverse kansen voor beide teams zich voordeden.

De derde periode werd er mooie goal gemaakt door de Rusty Blades. Omdat het ging om een competitiespeler, werd deze goal niet meegeteld, conform de reglementen. Dit is overigens wel even wennen voor beide teams.

Maar de Knights bleven een voorsprong hebben en bleven de Rusty Blades deze keer de baas. Zij wonnen hun eerste wedstrijd thuis met een eindstand van 4-3. Wat betekent dat de Knights aan kop gaan in de poule met 3 punten. Beide teams zullen elkaar weer treffen in de Kings of Beer poule op zaterdag 11 maart.

Volgende week staat er weer een wedstrijd op stapel en wel op zondag 30 oktober, wanneer de Rusty Blades hun tweede wedstrijd al zullen spelen tegen HYS Monday Night. Dit keer in eigen huis voor de Rusty Blades, er wordt gespeeld om 21.00 uur in de Schaatshal Leiden. De Nijmegen Knights spelen hun tweede wedstrijd op zaterdag 19 november tegen HYS Monday Night.