Knights Kampioen van Kings of Beer

Kampioenen!

Gisteravond was het zover; de 1e editie van Kings of beer zou beslist gaan worden in de ‘barn’ te Leiden. Rusty Blades against Knights! Blades stonden 3 punten ‘los’ vd Knights maar aangezien onderling resultaat geldt in deze konden de Knights toch nog met lord Freddie ervandoor gaan! Blades hadden genoeg aan een gelijkspel….

Aangezien de puck viel om 2130u waren de Knights al uur vtv in de rustieke barn om de sfeer op te snuiven en de focus te krijgen. De Blades zaten rustig boven in de kantine hun overwinningsspeech al te oefenen (zeer betrouwbare bron!): aan zelfvertrouwen geen gebrek daar!!! Om 2100u op het ijs; genietend vh vele publiek en de ballonnenboog en de vreemde blue lines?!?

2130u: puckdrop en de wedstrijd is los! Voorzichtig tasten beide teams elkaar af met kansen over en weer; Blades nemen via Reijken en Beugman een 1-0 en 2-1 voorsprong. Zou het thuisvoordeel dan toch echt werken in deze? Echter de Knights maken snel gelijk via Verdaasdonk en Edel trekt de stand recht: in de laatste minuut scoort topscorer Verdaasdonk de 2-3 voor de knights: einde 1e periode.

2e periode ben ik kort over: Blades nr 13 scoort 2 keer en Knights hebben hun klassieke 2e periodedip en zodoende 4-3 voor de Blades! De kopjes gaanlangzaam omlaag bij de Knights en het warrige fluiten vd scheidsen maakt het ook niet beter op: ze spel nu tegen zichzelf ipvde Blades die lkkr elkaar vinden in de combinatie.

Maar dan brandt de 3e periode los! De Blades beginnen moe te worden en de Knights rechten hun rug en gaan Old skool hockey spelen: verstand op nul en gewoon gaan: het kan nog! Gevolg is wel dat Hazenberg aan de noodrem moet trekken halverwege de periode: 5 tegen 4 en 4 tegen 3 achter: tough cookie!!! Maar dan gebeurt het ‘wonder van Leiden’ in die 2 minuten!!!! Allereerst, op goed doorgaan van Edel achterlangs, kan Brentjes de tip in maken! 4-4 nu….. en dan besluit Verdaasdonk; vel aangemoedigd door de bech, nog 1 x zijn vermoeide lijf op gang te trekkken! Hij soleert ala Tomba bomba door de verdediging en scoort op zijn specifieke wijze: 4-5 Knights!!!

Het Leidens verzet is gebroken…. Blades proberen het nog wel maar de Nijmeegse muur staat in de laatste minuten piepend & krakend overeind en blijft staan. De zoemer klinkt en Knights hebben ’t dan toch gefixt: kampioen fitst edition Kings of beer!

Thx aan ijshal Leiden, de ijsmeester, de bar boven en vooral de Blades die er samen met ons er een zeer spannende pot van gemaakt hebben waar alles in zat: Thx!

Signing and singing off: Patrick